Satuit kohdallein,
olinko onnellinen?
Olin, olitko
sinä, rakas ystävä?
Voimmeko vielä nähdä?

Katsotko minuun
vielä kerran silmilläs?
Punarautias,
tumma silmäinen herra
olit sinä, rakkaimpain.

In the loving memory of Man Of King, who passed away 22.12.2008. We are all missing you.

Man Of King

Nimi: Man Of King
Lempinimi: Kaleman
Sp: Ori
Rotu: Puoliverinen
Synt: 30.11.2004
Kuollut: 22.12.2008 --> 22-vuotias
Syntymaa: Iso-Britannia
Väri: Punarautias
Merkit: Piirto
Säkä: 158cm
Käyttö: Ratsu, kisailee
Koulutustaso: Ko Grand Prix, Re 150cm, Me 100cm
Esteiden statistiikka: 45 1-3-0-2-1
Koulun statistiikka: 35 2-1-1-2-0
Voitot: Estesatula + sinivalkoinen ruusuke, sininen ruusukke & 200v€
Kasvattaja: Horsefarm Swinglow
Omistaja: Hessi Van Roolf
Kotitalli: Kerystonin Kartano

Vanhemmat

Kalemanin emä Swinglow's Sharol oli amerikanravuri, josta ei koskaan tullut ravuria. Tamma oli mahtava hyppimään esteitä, ja siitä tulikin kenttäratsu, mutta kilpailtuaan vasta kaksi vuotta tamma luokkasi jalkansa niin pahasti maastoesteillä, että tamma siirrettiin siitokseen.
Kalemanin isä ja isänisä olivat äitini omistuksessa, joista Domineering oli hänen kasvattinsa. Domineering, tutummin Peto, oli luonteeltaan varsinainen hirviö ja täyssekopää. Ori ei koskaan kilpaillut, vaikka sillä olisi ollut lahjoja esteille ja kenties kenttäratsuksikin, mutta luonne kun ei oikein sopinut... Peto kuoli kasvaimeen, joka havaittiin ruumiinavauksessa. En koskaan uskonut omistavani Pedon jälkeläistä, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Isovanhemmat

Kalemanin emänisä Murphy's Law oli hieno amerikanravuri, joka kisasi vain raveissa, tehden hienon ennätyksen 10,9a. Kalemanin emänemä Mrs. Sharol oli myös amerikanravuri, jolla ei kuitenkaan ollut suurempia lahjoja. Tamma kisasi vain pari kertaa raveissa, kunnes tamma siirrettiin harrastekäyttöön. Siitä tulikin oiva harrasteratsu, joka varsoi pari varsaa, joista vain yhdestä tuli ravuri.
Kalemanin isänisä Domin Street x oli pahaluontoinen angloarabi, joka oli äitini omistuksessa ja josta kuitenkin tuli ihan kelpo ratsu. Sillä kisattiin pari kertaa estekisoissa, joissa tuli hiukan menestystä, mutta suurempaa kuuluisuutta oriista ei koskaan tullut. Domin Street x, tutummin Migu, kuoli onnettomuudessa. Kalemanin isänemä Eery Brilliancy xx oli englannintäysiverinen, joka kisasi pari kertaa laukkakisoissa, mutta koska lahjoja ei sillä ollut, tamma siirtyi kisaamaan kenttäratsastuksessa, joissa se pärjäsi hienosti. Domineering oli tamman ainut varsa.

Historia

Kalemanin entinen omistaja ja samalla kasvattaja Horsefarm Swinglow kuului sukulaiselleni, joka kuoli, joten perintönä sain Kalemanin ja farmin. Mutta koska olin liian nuori omistamaan farmia, se jäi tallimestarin huostaan, mutta Kaleman tulikin koeratsastuksen jälkeen Suomeen. Oriin ei voinut olla ihastumatta. Luonne niin rauhallinen ja täysin erilainen kuin isänsä. Ja hyvin koulutettu. Olisin ollut hullu, jos en olisi ottanut herraa. Omistin herran 18 pitkää vuotta, kunnes aika lopulta tuli ja Kaleman lähti.

Luonne

Kaleman oli rauhallinen, kiltti, ja päättäväinen (tosin ei käyttänyt sitä pahantekona ihmisiin). Kapasiteettia löytyi, kilparatsun ainesta, koska ei hermostunut helpolla. Kaleman oli tosi rauhallinen, joten sitä pystyi hoitamaan ja ratsastamaan nuoretkin lapset. Herra opettikin pitkän elämänsä aika ratsastukseen monta pikkutyttöä. Kaleman oli monin tavoin todella mahtava hevonen, joka ei hätkähtänyt uusissa tilanteissa ja se teki parhaansa saadakseen ihmisen tuntemaan olonsa turvalliseksi selässään.

Hoitaessa ei näykkinyt, purrut taikka potkinut, edes luiminut tai näyttänyt hampaitaan. Harjatessa herra seisoi aloillaan, tiesi kuka oli johtaja ja väisti pyydettäessä, ja seuraaminenkin ilman riimunnarua onnistui. Satuloitaessa ei koskaan ollut mitään ongelmaa, myös suitsiminen onnistui hienosti. Kaleman antoi kiinni laitumelta, ei harrastanut mitään temppuja. Täysin ihmisystävällinen, ei hermostunut helpolla vaikka ihminen olisikin ollut ihan peloissaan.

Ratsastessa herra oli rauhallinen, tosin uutta harjoiteltaessa se alkoi pelleillä, jos ei antanut täysin oikeita apuja. Herra heilutteli päätään, asteli sivu askelia, puri kuolaimeen ja teki vaikka mitä, kun ei ymmärtänyt ohjetta. Mutta sitten kun sain annettua oikeat avut, herra teki hommansa. Kumpikohan niinä alkuaikoina oikein koulutti, hevonen vai ihminen? Jos tuttuja asioita tehtiin, herra toimi täysin moitteettomasti ja teki aina parhaansa kun siltä jotain pyydettiin. Se oli aivan käsittämättömän rehellinen hevonen. Maastossa Kaleman nautti olostaan. Herra oli todella rento eikä säikkynyt yhtikäs mitään, korkeintaan hieman nosti päätään korkeammalle ja astui pari sivuaskelta jotakin täysin tuntematonta ja pelottavaa ilmestyessä jostakin. Kaleman oli todella mukava maastohevonen juuri rauhallisuutensa takia. Tosin jos pitkillä suorilla sitä kannusti laukkaan ja antoi vapaata ohjaa, niin herra sitten lähti oikein kunnolla menemään hidastelematta lainkaan. Suoran päättyessä oli toisinaan hieman vaikea hidastaa Kalemania, joten useimmiten se piti vetää ympyrälle ennen kuin vauhti loppui. Englannintäysiverisen verihän kuitenkin vaikutti jotenkin herraan, joten se useimmiten ilmeni kuumumisena laukkapätkän jälkeen. Yleensä kuitenkin kun hetken aikaa käveltiin, rauhoittui ori täysin eikä ollut enää moksiskaan laukkapätkästä.

Kilpailuissa herra ei yhtään hermoillut ja oli täysin rauhallinen, vaikka omistaja vähäsen hermoilikin. Ori vaan katseli ympärilleen kisa-alueella ja mussutteli heinään, ottamatta stressiä mistään. Kun herraa lähdettiin taluttelemaan kisa-alueelle, kulki Kaleman kiltisti perässä, tosin pysähtyi välillä haistelemaan maata, jolloin sitä sai kutsua, jotta se olisi lähtenyt taas liikkeelle. Verytellessä herra hieman alkoi piristyä ja menikin reippaasti häntä korkealla kuunnellen silti ratsastajaa moitteettomasti, mutta osoitti tällä tavalla tietävänsä olevan tosikyseessä. Kaleman laittoi kaiken peliin kun päästiin radalle, eikä yhtiin temppuillut taikka katsellut ympärilleen, vaan keskittyi juuri siihen mitä kuuluikin tehdä. Tämä teki oriin minulle ainutlaatuiseksi. Valitettavasti vaikka herra olikin niin hyvä ratsu, ratsastaja ei ollutkaan niin hyvä, josta useimmat kilpailuissa tulleet virheet johtuvatkin. Kaleman söi hyvin pitemmilläkin kisamatkoilla, joka oli hyvä juttu. Ori ei päässyt koskaan kisamatkojen aikana laihtumaan.

Kuljettaessa Kaleman oli todella rauhallinen ja oli hyvä matkakumppani hevosille, jotka pelkäsivät olla kuljetusautossa. Myös lastaaminen ja pois ottaminen onnistuivat mainiosti, autoon mentiin riimunnaru pitkänä omistajaa kiltisti seuraten.

Yhteinen historiamme

Kaikki alkoi tietenkin koeratsastuksesta, jolloin herra oli 4-vuotias. Se oli käsittämättömän rauhallinen ja hyvin koulutettu, joten otin sitten oriin mukaani. Kun saavuimme Suomeen, muutti Kaleman aluksi asumaan Siittola Rains Lifeen. Herra tepasteli alas rampilta rauhallista vauhtia, ei osoittanut hermostumisen merkkejä. Katseli nuori herra ympärilleen ihmeissään, mutta seurasi minua rauhallisesti talliin. Kuitenkaan kauaa ei Kaleman siellä asunut, vaan muutti puolenvuoden jälkeen Kerystonin Kartanoon.
Kun olimme saapuneet tallille ja Kaleman kotiutunut, alkoi ratsastaminen. Kaikki sujui hyvin; maastossa herra vain tyytyi kulkemaan minun tahtiini, ei säikkynyt mitään eikä yrittänyt ryöstää. Kentällä Kaleman niin meni koulua kuin hyppi esteitä vakuuttavasti. Hankaluudet alkoivat, kun opetin herralle sulkutaivutuksia. En antanut apuja tarpeeksi selvästi, ja herra sakotti minua siitä; Sivu loikka, kuolaimeen kiinni ja pikku pukki. Olin ihan hämilläni. En tajunnut mitä olin tehnyt väärin sillä hetkellä, joten takaisin uralle ja uusi yritys; taas sivu loikka ja kuolaimeen kiinni, nyt pääkin vispasi puolelta toiselle. Olin ymmälläni, mutta yritys jatkui. Olin treenannut jo melkein puolituntia yhtä sulkutaivutusta, kun onnisti; herra asteli täysin oikein ja oikeassa kulmassa. Tunnin jälkeen tajusin, että herra ei ollut vain ymmärtänyt apujani; ei sen kummempaa. Seuraava ongelma tuli esteillä. Ajattelin hypätä metriä, mutta kun lähestyin estettä enkä kannustanut Kalemania, ori löi jarrut pohjaan. Niukin naukin en pudonnut. Olin taas ällikällä lyöty; mikä nyt vikana? Kokeilimme uudestaan, nyt annoin ääni apuja; herra melkein hyppäsi, mutta viime hetkellä pysähtyi. Valuin kaullalle ja löin nenäni orin kaulaan. Laskeuduinkin herran selästä ja pienensin estettä. Kun kokeilin, herra liiteli helposti yli. Yritin uudelleen metriä; annoin nyt pohkeitakin ääniavun lisäksi ja ori palkitsi minut; Kaleman leiskautti esteen yli! Uudestaan; Pohkeita ja ääntä; yli. Oli helpottunut ja iloinen, että herra hyppäsi. Kaleman taisi tarvita tukea minulta, ja koska luulin ettei se tarvinnut, en antanut sitä. Mutta nyt tiedän herran tahtovan minulta apuja, ja samalla Kaleman huomautti, ettei ole automaatti. Maastossa ollaan säästytty ongelmilta, herra ei siellä tee mitään temppuja; taitaa aistia pelkoni. Ja se on yksi piirre lisää, mikä tekee Kalemanista minulle niin erikoisen ja ainutlaatuisen; kun herra aistii minun pelkäävän, se ei ala pelätä ja hermostua kuin muut hevoset, päinvastoin; välillä tuntuu että se rauhoittelee minua. En voinut edes uskoa silloin, että herra on vasta neljä.
Pari vuotta kului ja kilpailimme pienissä luokissa herran kanssa. Kaleman teki parhaansa kisoissa, mutta minä töppäilin minkä kerkesin; milloin unohdin mikä oli seuraava liike kouluratsastuksessa tai mikä este oli seuraavana, milloin en antanut apuja tarpeeksi selkeästi tai en tukenut herraa. Tappiot tuntuivat karvailta, mutta ei auttanut muu kuin tajuta, että minä en ollut tarpeeksi hyvä ratsastaja Kalemanille. Siinä kohtaa pyysin apua Annalta, joka alkoi valmentamaan meitä kahta kaksi kertaa viikossa. Se oli kovaa aikaa, jolloin opettelimme niin uusia kouluratsastusliikkeitä, kuin minun ratsastustani paranneltiin. Anna oli säälimätön valmentaja, mutta hänkin joutui pian myöntämään, että osasin hyvin ratsastaa, mutta kilpailutilanteissa hermostuin. Ei auttanut muu, kuin ottaa itselleen oikea valmentaja, mutta tällaiseen tuppukylään valmentajan pyytäminen olisi tullut kalliiksi kilometrikorvauksien takia. Niinpä lähdin Kalemanin kanssa kahden viikon valmennusleirille (joka oli hintava). Siellä tutustuimme moniin erilaisiin ratsastajiin ja hevosiin. Leirillä kaikki sujui hyvin, en muista siitä enää paljonkaan, muuta kuin sen että treenasimme Kalemanin kanssa kummatkin itsemme hikeen. Mutta herra antoi aina kaikkensa, vaikka olikin välillä ratsastustuntien jälkeen aivan naatti.
Pari päivää ennen leirin loppua tehtiin ratsujen vaihdos yhden tunnin ajaksi. Itse sain kuuman ratsun, jonka kanssa oli hyvin hankalaa ratsastaa. Hankalaksi teki etenkin sen, kun vilkuilin vain koko ajan, miten Kalemanilla ja sen ratsastajalla meni. Aluksi kaikki meni hyvin. Ratojen ratsastaminen sujui hyvin, pohkeenväistöt ja ravilisäykset menivät hyvin. Kaleman toimi kuin unelma tytön käsissä, ja minua hävetti. Mutta kaikki saikin yllättävän käänteen, kun oli aika tehdä laukanvaihtoja suoraan laukasta (sanottakoon tässä kohtaan, että se on todellakin vaikeaa ja että tuo leiri ei ollut millekään normaaleille ratsastustunneilla käyville tyttösille). Itselläni oli ongelmia ratsuni kanssa, joten en voinut kunnolla keskittyä Kalemanin tarkkailemiseen. Mutta siinä kohtaan, kun kuulin tumpsahduksen, käännyin katsomaan siihen suuntaan ja näin herran ratsastajan olevan maneesin pölyissä ja herran itse seisovan tyynesti aloillaan. Kauhistuin, että herra oli ihan huvikseen heittänyt tytön selästään, mutta totuus olikin toinen; tyttö oli yrittänyt saada Kalemania vaihtamaan laukkaa vaikka kuinka usein, mutta mitä ilmeisimmin ei ollut osannut tehdä apuja tarpeeksi selvästi herralle, jolloin tämä alkoi vastustelemaan ja lopuksi heitti vähän isommat pukit, jotka lennättivät ratsastajan selästä. Tunti jatkui vielä, ja vaikka itselläkin oli omia ongelmia en voinut olla vilkuilematta miten tunti sujui Kalemanilta. Ori vaati jatkuvasti tytöltä täysin oikeita apuja ja temppuili sitten, kun ei ymmärtänyt niitä. Leirin aikana opinkin, että vaikka herra onkin unelmaratsu ja kenties jopa Grand Prix -tasoa, ei se automaattisesti liiku jos avut ovat vain siihen suuntaan. Tämä tieto hieman hirvitti minua itseäni, koska tiesin sen myös tarkoittavan sitä, että minun piti kehittyä yhä enemmän ja enemmän, jos haluan jatkaa Kalemanilla ratsastamista.
Aikaa kului ja jatkoimme sinnikästä harjoittelua. Siinä välissä myös tutustuin pariin kymmenenvuotiaaseen tyttöön, jotka alkoivat käymään kartanossa ja halusivat oppia ratsastamaan. Jostakin kumman syystä sain päähäpiston, että Kaleman voisi alkaa heitä opettamaan. Ei kun tuumasta toimeen. Herra tosiaan paljastui hyvin opettavaiseksi ratsuksi tytöille, enkä voinut olla muuta kuin ylpeä. Mutta kun tytöt osasivat jo mainiosti ratsastaa (noh, siinä tosin vierähti vuosi), aloin opettaa heille pohkeenväistöä. Valitettavasti silloin jouduin toteamaan, että vaikka Kaleman olikin kenties tietyllä tasolla hyvä opettaja, se oli myös vaativa ratsu; kummallakin tytöllä oli vaikeuksia saada herra menemään pohkeenväistöä. Orihan vaatii hyvin tarkat avut ratsastajalta, eikä niin vain mene niin kuin pyydetään. Silloin jouduin pyytämään, josko Anna suostuisi antaa tyttöjen opetella Timin kanssa pohkeenväistöä, koska Kaleman oli niin vaativa, ja kyllähän se syö nuorta ratsastajaa, kun ei saa tuntea onnistuvansa uudessa asiassa. Mutta kun tytöt olivat opetelleet Timillä ja Volgalla (annoin toiselle tytölle arabitammani ratsastettavaksi), annoin heidän kokeilla taas Kalemanilla. Aluksi heillä oli vaikeuksia saada herra menemään pohkeenväistöä, mutta kun he jaksoivat yrittää ja yrittää, saivat kummatkin Kalemanin menemän pohkeenväistöä yhden tunnin aikana. Jatkoin heidän opettamistaan ja he saivat ratsastaa herralla kummatkin kerran viikossa, mutta aina kun uusi kouluratsastusliike tuli opeteltavaksi, annoin heidän opetella perustan muilla hevosilla. Kaleman oli hyvä hevonen, mutta rajansa kaikella.
Tytöt siirtyivät elämässään eteenpäin ja hommasivat omat hevoset. Minä jatkoin omaa elämääni Kalemanin kanssa, vaikka tallimestarin työt vaativat aikaani yhä enemmän ja enemmän. Herra-raukka jäi pahasti sivuun ja tunsin katumuksen pistoin usein, kun muistin, että ori ei ollut päässyt kuin kävelytyskoneeseen parin päivän ajan. Helpotusta tilanteeseen tuli, kun maatalousoppilaitokselta tuli yksi kokenut ratsastaja meille oppimaan laukkaratsujen puolelle. Hän kiinnostui Kalemanista ja alkoi ratsastaa herralla. Heidän yhteistyönsä sujui todella hyvin, joten minä jätin herran hänen ratsastettavakseen ja keskityin töihini.
Kolme vuotta kului yllättävän nopeasti. Tyttö valmistui maatalousoppilaitoksesta ja lähti muualle töihin. Kaleman jäi jälleen ilman ratsastajaa ja tallimestarin hommani jatkuivat samalla tavalla kiireisinä ja vaativina. Herrallakin kumminkin alkoi olla ikää jo sen verran, että eläkeikä oli lähellä. Onneksi Anna palasi opiskelupaikastaan kotikyläänsä, vaikkakin muutti pois kotoaan. Onnistun saamaan Annan kiinnostumaan Kalemanilla ratsastamisesta, koska Timin kuolema oli jättänyt aukon, jota ei niin vain korjattaisi. Anna alkoi ratsastaa Kalemanilla rauhallisesti ja teki niin aina herran viimeisiin päiviin.
Herralla oli energiaa sen verran vanhoillakin päivillään, että se tarvitsi viikoittain liikuntaa. Se oli todella hyväkuntoinen, joten oli kauheaa, kun herra yllättäen menehtyikin vanhuuteen. Kaleman oli elämäni hevonen ja tulee aina olemaan. Se oli sellainen hevonen, joka sattuu kohdalle vain kerran elämässä. Nyt enää toivon, että Kaleman voi antaa anteeksi kiireisyyteni sen viimeisinä elinvuosina, jolloin kaikista rakkaimpani jäi liian sivuun.

Sukutaulu

Isä:
Domineering xx
S. 08.08.-03 K. 15.12.-04
162cm m
Ii: Domin Street x
Iii: Black Street xx
Iie: Domino x
Ie: Eery Brilliancy xx
Iei: Eery's Time xx
Iee: Harmiina xx
Emä:
Swinglow's Sharol
Ei: Murphy's Law
Eii: Do It Fine
Eie: Always Lover
Ee: Mrs. Sharol
Eei: Mr. Good Day
Eee: Sharolina

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä Asunpaikka/ Omistaja
22.09.2007 Tamma Kery's Akaihane xx Stucon's Shady Shade Kerystonin Kartano/ Hessi VR
31.08.2006 Ori Löfbacka Hunter Ama`s Volga ox Kerystonin Kartano/ Hessi VR


Kilpakalenteri

Päivä Paikka Kilpailu Luokka Sijoitus/ palkinnot Ratsastaja
29.06.2007 Mikajan Kopukat Este Luokka 6. 120-130cm
45/55
Hessi Van Roolf
27.06.2007 Suopursun Tila Este Luokka 6. 120-130cm
34/60
Hessi Van Roolf
26.06.2007 Riimulan Ratsutalli Este Luokka 7. 120cm
27/60
Hessi Van Roolf
25.06.2007 Vanhanaikainen Este Luokka 6. 110cm
32/45
8vp
Hessi Van Roolf
24.06.2007 Aderla Este Luokka 7. 120cm
12/70
Hessi Van Roolf
21.06.2007 Rinteen Kisakeskus Este Luokka 5. 110cm
18/30
Hessi Van Roolf
20.06.2007 VMR Este Luokka 5. 120cm
16/53
Hessi Van Roolf
19.06.2007 VMR Este Luokka 5. 120cm
39/51
Hessi Van Roolf
18.06.2007 Ratsutila Destiny Este Luokka 6. 140-150cm
15/40
Hessi Van Roolf
06.05.2007 VOY Este Luokka 7. 140cm
22/35
Hessi Van Roolf
22.04.2007 Viehättävä Koulu Luokka 4. Vaativa A
14/34
61.1%
Hessi Van Roolf
21.04.2007 Heardland / Mammari Koulu Luokka 8. Grand Prix
2/30
67.184%
Hessi Van Roolf
07.04.2007 Cradless Stables Koulu Luokka 8. Intermediate II
40/49
Hessi Van Roolf
04.04.2007 VMR Este Luokka 5. 110cm
8/22
Hessi Van Roolf
21.03.2007 Greans Este Luokka 5. 130-140cm
5/46
Hessi Van Roolf
15.03.2007 Peculiár Este Luokka 4. 130-140cm (vain hevosille)
15/30
Hessi Van Roolf
01.03.2007 Flyinvalley Stables Este Luokka 3. 140cm
37/37
Hessi Van Roolf
14.02.2007 Kisatalli Season & Breakway Este Luokka 5. 120-130cm
7/64
Hessi Van Roolf
07.02.2007 Halkomäen Kisakeskus Este Luokka 9. 120-130cm
11/21
Hessi Van Roolf
19.01.2007 Doras Este Luokka 4. 120cm
39/40
Hessi Van Roolf
15.01.2007 Lahoava Este Luokka 4. 110-120cm, avoin kaikille
33/60
Hessi Van Roolf
08.01.2007 Kuusikumpare Este Luokka 6. 120-130cm
54/60
Hessi Van Roolf
30.09.2006 Differents Koulu Luokka 5. Grand Prix
8/36
Hessi Van Roolf
28.09.2006 Hevostila Gramaani Koulu Prix St. Georges
7/13
Hessi Van Roolf
20.09.2006 KK Voitonhimo Koulu Luokka 5. Grand Prix
10/30
Hessi Van Roolf
18.09.2006 Kaviopolun Ratsastuskeskus Koulu Luokka 8. Intermediaire I
46/58
Hessi Van Roolf
16.09.2006 Haavelaakso Koulu Luokka 4b. Helppo A
3/47
Hessi Van Roolf
14.09.2006 Heijastus Koulu Luokka 7. Grand Prix
4/37
Hessi Van Roolf
09.09.2006 Siittola Shadow Koulu Luokka 6. Intermediaire I
24/30
Hessi Van Roolf
08.09.2006 VT Music Koulu Luokka 8. Grand Prix
35/38
Hessi Van Roolf
04.09.2006 Kaviopolun Ratsastuskeskus Koulu Luokka 8. Intermediaire I
26/27
Hessi Van Roolf
03.09.2006 Maywill Koulu Luokka 8. Grand Prix
25/31
Hessi Van Roolf
02.09.2006 YT Hiidenkirnu Koulu Luokka 5. Grand Prix
8/21
Hessi Van Roolf
22.07.2006 RaZoRa Este Luokka XIIa. 110cm | Avoin hevosille
4/15
Hessi Van Roolf
12.07.2006 Siittola Cloud Castle Este Luokka 4. 100-110cm
24/30
Hessi Van Roolf
05.07.2006 Ratsastusseura Salama Este Luokka 5. 110cm
32/46
Hessi Van Roolf
04.07.2006 KK Competidor Este Luokka 8. 100-110cm
23/50
Hessi Van Roolf
17.05.2006 Immortele Park Koulu Luokka 3. Va A, avoinna kaikille
36/50
Hessi Van Roolf
12.05.2006 Pêssego Koulu Luokka 7. Vaativa A
20/30
Hessi Van Roolf
04.05.2006 FSR Koulu Luokka 5. Helppo A
42/50
Hessi Van Roolf
02.05.2006 Yave Koulu Luokka 4. Helppo A
72/116
Hessi Van Roolf
20.04.2006 La Cometa Este Luokka 5. 110-120 cm, avoin kaikille
23/40
Hessi Van Roolf
13.04.2006 Competir Estapulo Este Luokka 5. 110-120cm Avoin kaikille
13/40
Hessi Van Roolf
10.04.2006 Cradless Stables Este Luokka 3. 80-100cm
22/30
Hessi Van Roolf
03.04.2006 Immortelle Park Este Luokka 5. 100-120 cm
2/50
Hessi Van Roolf
28.03.2006 YT Valantin Koulu Luokka 3. Vaativa B
18/55
Hessi Van Roolf
26.03.2006 Vaniljatuulen & Yave Koulu Luokka 2. Vaativa A
40/45
Hessi Van Roolf
25.03.2006 Cecam Shetlands Este Luokka 7. 90-100cm (avoin kaikille)
27/50
Hessi Van Roolf
22.03.2006 Manhattan Este Luokka 5. 100-120cm (avoinna hevosille)
18/35
Hessi Van Roolf
18.03.2006 Seura CSR Koulu Luokka 5. Vaativa A
27/50
Hessi Van Roolf
15.03.2006 Vanilja Koulu Luokka 1. Helppo C
29/49
Hessi Van Roolf
12.03.2006 Stall Mezen Este Luokka 3. 90-100cm
4/40
Hessi Van Roolf
11.03.2006 Vert Résineux Koulu Luokka 4. Vaativa B
34/40
Hessi Van Roolf
09.03.2006 Écurie Galop Cheval Este Luokka 4. 90-100cm
7/30
Hessi Van Roolf
07.03.2006 PT Hillander Este Luokka 3. 80-90cm
7/50
Hessi Van Roolf
04.03.2006 PT Tikku Koulu Luokka 5. Vaativa B
15/40
Hessi Van Roolf
03.03.2006 Papanegon Ratsastajat Este Luokka 3. 90-100cm, avoin kaikille
9/40
Hessi Van Roolf
24.02.2006 Mtt Delacour Este Luokka 3. 90cm
26/35
Hessi Van Roolf
23.02.2006 Kisakeskus Navakka Koulu Luokka 5. Vaativa B
1/30
Hessi Van Roolf
18.02.2006 Dinsmore Este Luokka 6. 100cm (avoin kaikille)
39/50
Hessi Van Roolf
16.02.2006 Aprikoosi Este Luokka 3. 80-90cm Avoinna kaikille
24/50
Hessi Van Roolf
11.02.2006 Ratsutila Nutór Koulu Luokka 2. Helppo B
9/30
Hessi Van Roolf
29.01.2006 Mystery Arabians Koulu Luokka 2. Helppo B
35/40
Hessi Van Roolf
25.01.2006 Charon Arabians & MaiRa Koulu Luokka 2. Helppo B
28/45
Hessi Van Roolf
24.01.2006 Espergarde Koulu Luokka 3. Helppo B (avoin kaikille)
1/35
Hessi Van Roolf
18.01.2006 Ravisiittola Amadeus Este Luokka 2. 70-80cm (avoin poneille ja aloit. hevosille)
21/40
Hessi Van Roolf
17.01.2006 Verivaahteran Talli Este Luokka 5. 80cm (Avoin kaikille)
2/19
sininen ruusukke ja 200 v€
Hessi Van Roolf
16.01.2006 Noitakorpi Koulu Luokka 2. Helppo B
4/30
Hessi Van Roolf
10.01.2006 RT Männynkäpy Este Luokka 2. 60-80cm (avoinna kaikille)
36
Hessi Van Roolf
09.01.2006 Fedor Riding Club Koulu Luokka 1. Tutustumisluokan kouluohjelma 2003 (Helppo C)
28
Hessi Van Roolf
29.12.2005 Nouvelle Lune Este Luokka 1. 80cm (avoin kaikille
208/260
Hessi Van Roolf
01.11.2005 Azzahar Este Luokka 2. 80cm
23
Hessi Van Roolf
30.10.2005 Riimulan Ratsutalli Este Luokka 4. 80cm
1
Estesatula + sinivalkoinen ruusuke
Hessi Van Roolf
20.10.2005 Kisatalli Optimist Este Luokka 5. 100-120cm
2
Hessi Van Roolf
01.10.2005 Ratsutila Kuunloiste Koulu Luokka 4. Vaativa A
7
Hessi Van Roolf
27.09.2005 Vt Dawn Koulu Luokka 5. Vaativa A
8
Hessi Van Roolf
24.09.2005 Metsäsuon Ratsastustalli Este Luokka 3. 70-100cm
13
Hessi Van Roolf
22.09.2005 Dache Warmbloods Koulu Vaativa B
44
Hessi Van Roolf
13.09.2005 Kipsuntalli Este Luokka 3. 80-100cm
16/16
Hessi Van Roolf
12.09.2005 Untuvikontalli Koulu Luokka 6. Prix de U.V.T. Autumn Horseshow (tasoa He B - He A), avoin kaikille
17
Hessi Van Roolf

Sivun kuvat © Hessi Van Roolf