kuva © Hessi Van Roolf

Solar Flare

Lempinimi: Soli
Sukupuoli: Tamma
Syntynyt: 04.10.2014 (Ikä: 12v, 04.12. --> 13v)
Väri: Tummanruunikko
Merkit: Iti, kpku, otj ekvsk
Rotu: Amerikanravuri; peitsari
Säkä: 153 cm

Käyttö: Siitos
Ennätykset: p.11,2aly
Statistiikka: 45 5-6-3
Voittosumma: 37 500v$

Omistaja: Kerystonin Kartano
Kasvattaja: United Stables, US


Luonne

Hessi lähti Yhdysvaltoihin hupireissulle tutustumaan amerikkalaiseen raviurheiluun eikä tarkoituksena ollut todellakaan tuoda mukana hevosta. Kun hän paikalliselta farmilta bongasi sopuhintaan myynnissä olevan tämän hetken huippumuotiorin Spirit Rushin tyttären, Hessi tiesi, ettei voisi jättää tätä tilaisuutta käyttämättä ja tuoda Suomeen uutta verta peitsarijalostukseen. Niinpä silloin 7-vuotias, kilparadat jo taakseen jättänyt Solar Flare lähti Hessin mukana rapakon taakse.

Soli on kiltti ja ihmisystävällinen tamma, joka tulee kaikkien kanssa toimeen eikä helpolla säiky. Tamma on oppimishaluinen ja kiltin perusluonteensa ansioista tamma oppi asioita nopeasti. Se ei erityisemmin junaile vastaan vaan tekee kiltisti sen mitä käsketään, mutta jos Soli ei ymmärrä sille annettuja ohjeita, se alkaa pyöritellä korvia ja selvästi hermostuu. Harjaamista tamma rakastaa ja onkin mielellään puunattavana käytävällä. Pumpulien laittamisesta korviin Soli ei tykkää, joten sen ylähuulesta on pakko pitää kiinni pumpulien laiton aikana. Kun pumpulit ovat korvissa, tamma yrittää päätään heiluttelemalla saada pumpulit korvista, kunnes antaa periksi. Ajaessa Soli on poikkeuksellisen rauhallinen lämminverinen eikä helposti paina ohjille saatikka kuumu. Tamman rauhallisuuteen nähden oli yllättävää, että se juoksi niinkin monta kertaa totoon kilpauransa aikana.Sukutaulu

Isä
Spirit Rush
p.06,5aly vs. 4 430 400v$
Ii. Ace In The Hole
p.08,8aly
Ie. Widowmaker
p.13,2aly
Emä
Moonfall
-
Ei. Moonsilver Blade
p.07,4aly
Ee. Queen Leona
p.09,0aly

Suvusta

Isä Spirit Rush on moninkertainen suurkilpailuvoittaja ja uusi muotisiitosori Yhdysvalloissa. 162 cm korkea ruunikko-ori voitti uransa 24 startista 20 ja sijoittui toiseksi 3 kertaa. Ori voitti mm. North America Cupin, Meadowlands Pacen, Little Brown Jugin ja Messenger Stakesin. Ori tuli toiseksi Cane Pacessa eikä näin ollen voittanut peitsareiden Triple Crownia.

Isänisä Ace In The Hole (164 cm, ruunikko) ei ollut ikäluokkamenestyjä, mutta voitti vanhemmalla iällä useamman suurkilpailun. Siitoksessa se ehti vaikuttaa vain kolmen ikäluokan verran, ennen kuin se menehtyi tapaturmaisesti. Isänemä Widowmaker (153 cm, punaruunikko) starttasi 3-4-vuotiaana vajaa 20 starttia eikä vakuuttanut kilparadoilla. Siitostammana se menestyi paremmin.

Emä Moonfall ei startannut kertaakaan, vaan se aloitti uransa siitostammana jo 3-vuotiaana. Pienen (152 cm) tummanruunikon tamman ajateltiin sukunsa puolesta olevan hyvä jatkamaan sukuaan ilman kilpauraa. Tamman jälkeläisistä vain yksi on yltänyt suurkilpailuvoittoon ja muuten varsat ovat olleet keskinkertaisia kilpureita.

Emänisä Moonsilver Blade (159 cm, ruunikko) on kanadalainen ori, joka voitti North America Cupin ja sijoittui totoon muissa suurkilpailuissa. Ori on siitoksessa jättänyt useita suurkilpailuvoittajia ja ikäluokkatähtiä. Emänemä Queen Leona (150 cm, musta) voitti tammojen Empire Breeders' Classicin sekä menestyi muissa tammojen ikäluokkalähdöissä pienestä koostaan huolimatta ja jätti siitoksessa monta suurkilpailumenestyjää.Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Isä Omistaja, asuinpaikka
04.08.2016 Tamma Glitterlance - p.20,1aly, 600v€ Knocked Out Duán Pacers
02.06.2016 Ori Death Ray - ei enn., 0v€ Harbinger Of Death Aken ravitalli
02.04.2016 Ori Lunar Rush - p.13,5aly, 14 100v€ Popcast Kerystonin Kartano
17.01.2016 Ori Hexplosive Minefield - p.11,2aly, 19 880v€ Jetache Stain


Kilpailukalenteri

Kilpaillut evm-YhdysvalloissaTämä hevonen on virtuaalihevonen / This horse is a sim-game horse