Vanhat päivitykset

05.11.2016
Talliin muutti uusi hevonen, puolivuotias vaaleanrautias suomenhevosori AH Virvoke, tutummin Virvoke. Kauppakirja oriista tehtiin kasvattajan Aken ravitallin kanssa pian sen syntymän jälkeen, mutta ori muutti vasta jonkin aikaa vieroituksen jälkeen talliin. Se on vireä ja pirteä tapaus, jonka kanssa joutuu selvästi työskentelemään, jotta siitä tulisi toimiva ravuri. Maakari on suorittanut opetus- ja koelähdön hyväksytysti.

20.10.2016
Vonku palasi tauoltaan hyvällä menestyksellä. Vaikka voittoja ei vielä tällä kaudella ole tullut, tamma on päässyt useamman kerran totoon. Missi on ollut usein rahasijoilla, vaikka totoon pääseminen on sille ongelma voitoista puhumattakaan. Rahaa on kuitenkin tähän mennessä tullut tällä kaudella jo yli 10 000v€. Kissi palasi todella nihkeästi tauolta, mutta tamma yllätti 18.10. oman raviradan raveissa voittamalla montélähdön. Jumpe siirtyi eläkkeellee raviradoilta. Talliin muutti uusi hevonen, 2-vuotias suomenhevosori Savun Kesäpirtelö, tutummin Pirre.

03.10.2016
Useampi ravuri on siirtynyt siitoskäyttöön ja asumaan Kerystonin Kartanoon. Leo lopetti raviuransa ennätykseen 20,8aly ja voittosummaan 140 050v€, joten sen toivotaan toimivan siitoskäytössä. Myös Tane pääsee siitoskäyttöön, sillä tottahan toki poniderby-voittajan täytyy päästä sukuaan jatkamaan. Herkku, Sisse ja Jätski ovat myös siitoskäytössä. Erityisesti Jätskiltä odotetaan useampaa varsaa, koska tamman ura päättyi voittoprosenttiin 15 ja totoprosenttiin 35, minkä lisäksi sukunsa puolesta siinä on lupausta. Sisse juoksi myös hienon uran, joten toivottavasti sille saadaan jostakin liisaaja, joka haluaa teettää tammasta varsoja. Kinuski siirtyi myös eläkkeelle raviradoilta ja jatkaa tallissa opetushevosena toimimista.

25.09.2016
Ana on juossut hienosti tällä kaudella, ja oriin ennätys on hurja 2.15,4aly! Patukalla on ollut vaikeuksia eikä juoksu ole kulkenut toivotulla tavalla. Rumpe puolestaan on saanut varustemuutoksien jälkeen juoksemisesta kiinni, ja ori on voittanut kaksi viimeisintä starttiiaan sekä parannellut ennätystään. Leo on ollut ailahteleva kuten aina ja näyttää siltä, että oriin ura alkaa olla taputeltu. Jumpe on myös ollut ailahteleva, mutta ruuna on aina osannut yllättää, kun sitä ollaan vähiten odotettu. Kinuski on juossut hyvin ja melkein joka startissa rahoille. Tane saavutti VRER-Ponivalion tittelin, joten ori lopetti raviuran ja siirtyi siitoskäyttöön.

09.09.2016
Talliin muutti uusi hevonen, 2-vuotias pohjoisruotsinhevosori Kungamakare, tutummin Maakari. Ori muutti suoraan kasvattajaltaan Savitaipaleelta pitkällisen miettimisen jälkeen.

12.08.2016
Vonku varsoi orivarsan, joka sai nimekseen Kekan Värinä. Orivarsa muuttaa Kerystonin Kartanoon vieroituksen jälkeen. Kissi varsoi tammavarsan, joka sai nimekseen Kiss My Tips ja joka on myynnissä. Kummatkin varsomiset sujuivat ongelmitta, ja tammat ovat hoitaneet ensimmäisiä varsojaan hyvin.

21.07.2016
Tallissa on tapahtunut surullinen onnettomuus. Meloni karkasi tarhastaan ja loukkaantui vakavasti kaatuessaan karkuretkellään ojaan. Oriin oikean etujalan sääriluu murtui. Ori päätettiin hätälopettaa paikalle.

02.07.2016
Kissi on kantava oriista My Xaver ja Suklaafondue on kantavana oriista AH Kapina. Tatu on nauttinut kesälaitumista.

15.06.2016
Ana on aloittanut 6-vuotiskauden hieman tahmeasti, mutta toivottavasti ori parantaa juoksuaan kauden edetessä. Patukka on kovan edelliskauden jälkeen palannut rauhassa radoille ja oli kauden avausstartissaan viides. Ruunaaminen auttoi Jumpea, koska ori juoksi hyvän 6-vuotiskauden parantaen reipapasti ennätystään ja voittosummaansa. Tane juoksi myös hyvän viime kauden. Leo ja Kinuski taukoilevat jalkavaivojen takia. Rumpe alkaa olla valmis opetus- ja koelähtöön.

24.05.2016
Patukka voitti Kasvattajakruunun karsinnan ja finaalin! Ruunan menestymiseen ei uskottu, koska ajateltiin, että sen vauhdit eivät riitä. Karsinnoissa se osoitti kuitenkin täysin uusia vauhtivaroja ja keskittyi täysin juoksemiseen ilman mitään vippaskonsteja. Finaalissa ruuna painelikin itsensä haamumaileriksi ajalla 14,3ake. Ruuna juoksee korkeintaan pari starttia enää 4-vuotiskaudella.

04.05.2016
Herkku on nyt parissa viimeisimmässä startissa skarpannut ja tullut kaksi kertaa kakkoseksi. Tamma on kuitenkin yhä laukkaherkkä. Kissi ei 7-vuotiskauden alkupuoliskolla ole oikein kulkenut mihinkään. Vonku on ollut ailahteleva, mutta tamma on jo voittanut kolme kertaa 7-vuotiskaudellaan kuudessa startissa. Kun tamma ei ole voittanut, se on ollut takajoukoissa. Missille on tullut ongelmia ravin suhteen viisivuotiskaudella kauden avausstartin voiton jälkeen, mutta ongelmat ovat johtuneet oikeasta takapolvesta, jota on nyt yritetty huolella hoitaa. Sisse on juossut hyvin ja tamman ilmoittamista NDM:ään harkittiin, mutta päädyttiin lopulta jättämään tamma niin kovan kilpailun ulkopuolelle. Jätski on nauttinut mammalomasta ja toiminut oivana emona varsalleen.

16.04.2016
Talliin syntyi shetlanninponivarsa, kun Toy's Lakujäätelö varsoi Tanssivasta Taikasienestä orivarsan. Punarautias orivarsa sai nimekseen Taikova Taateli, lempinimeltään Tatu. Kilpahevoset ovat saaneet vähän huilia rankan edelliskauden jälkeen.

07.03.2016
Jumpe ruunattiin ja on nyt tauolla. Toivottavasti se alkaa nyt keskittyä juoksemiseen paremmin eikä sählää omiaan radoilla. Jumpe astui orina yhden tamman, jonka orivarsa Jungle Rumble, "Rumpe", muutti talliin. Patukka on nyt tauolla, mutta palaa kauden lopussa vielä radoille. Ana juoksi alle 3.00,0 voittamassaan startissa ja on ollut hyvännäköinen radoilla. Orilla startataan vielä pari starttia 4-vuotiskaudella, jos mitään ongelmia ei ilmaannu. Leo on ollut ailahteleva, mutta sen kanssa tähdätään loppukaudella isoihin lähtöihin. Kinuski on juossut hyvin, vaikka ykköstasolle nouseminen onkin aiheuttanut ongelmia ruunalle. Rahasijoille ruuna on kuitenkin yltänyt usein. Tane on huonon kauden jälkeen parantanut juoksuaan, ja ori on jo ollut yhdeksästä startistaan kuudessa rahasijoilla ja viidesti totossa.

29.02.2016
Jätski oli kolmas Narrilaivan Jäätöpöttäjäkuningatar -lähdössä. Hieno juoksu tammalta, vaikka se lähti laukalla liikkeelle ja jäi muista jälkeen. Nyt tamma siirtyy tammalomalle odottamaan varsomista Tanesta.

21.02.2016
Hienon 7-vuotiskauden jälkeen Herkulle on tullut ongelmia ravin kanssa eikä radoille palaaminen tauolta ole ollut helppoa. Jätski on juossut loistavasti, ja Tanekin on parantanut tahtia surkean edelliskauden jälkeen. Jätski on astutettu Tanella, joten tamma jää mammalomalle. Ana on aloittanut kohtalaisesti raviuransa, mutta valitettavasti Ponikriteriumissa se jäi viimeiseksi vauhtien ollessa riittämättömät niin kovaan lähtöön. Missin kanssa meno on ollut ailahtelevaa, ja jaloissa olevat iho-ongelmat aiheuttavat päänsärkyä, etenkin kun ihottumaa on juuri jalkasuojien kohdalla. Sisse ja Kissi jatkavat taukoilua: Kissin hankosidevaivoja parannellaan ja Sissen takapolvea hoidetaan.

04.02.2016
Jumpen vauhdit eivät vain millään meinaa parantua ja ravi takkuaa, joten sen ruunaamista on pohdittu. Katsotaan vielä 5-vuotiskauden alku, minkä jälkeen tehdään päätös ruunaamisesta. Leolle on syntynyt kaksi varsaa, ja ori on juossut hyvin 8-vuotiskaudella ollen vain 3 kertaa rahasijojen ulkopuolella. Kinuskilla on ollut vaikea kausi, mutta ruuna juoksi valioaikaiseksi ongelmista huolimatta. Myös Tanella on ollut vaivoja ja lihakset ovat menneet sillä paljon jumiin, joten hierojaa on tarvittu tiheään. Patukka suoritti koelähdön hyväksytysti.

22.01.2016
Sissellä on ollut ongelmia ravin kanssa tällä kaudella eivätkä juoksut ole menneet hyvin. Sama ongelma on vaivannut Kissiä. Kummatkin tammat käytettiin röntgenissä ja otettiin verikokeita, mutta mitään ei löytynyt. Missi aloitti hyvin uransa, mutta kasvukivut ovat vaivanneet tammaa, mikä näkyy kilpailukalenterissa. Herkku on juossut loistavasti ja juokseminen on maittanut, sillä se on 7-vuotiskaudella voittanut jo 4 kertaa!

15.01.2016
Talliin tuli uusi poni, 3-vuotias shetlanninponiori Ankara Ananas Go eli Ana, joka on Melonin poika.

24.12.2015
Tallin väki toivottaa hyvää joulua!

22.11.2015
Talliin muutti uusi asukki, 2-vuotias lämminveritamma OR'Cutie Pie eli Missi.

30.09.2015
Kissin startti Radical Trottersissa ei mennyt putkeen tamman sooloiltua voltissa ja jäätyä heti takajoukkoihin. Nyt tamma jää tauolle, ja sitä treenataan 4-vuotiskautta varten. Tallin nuorimmaista, Patukkaa, on opetettu ajolle ja käyty lyhyitä kävelylenkkejä. Ori on ollut melkoisen vauhdikas ja uhmakas tapaus, mikä on aiheuttanut päänvaivaa.

16.09.2015
Suuriosa kilpahevosista on kisatauolla syyskuun, mutta raveissa ollaan käyty. Jumpe avasi voittotilinsä jo toisessa startissaan alkukuusta ja saa nyt valmistautua rauhassa 3-vuotiskauteen. Jätski on oikein mallikkaasti juossut ja ollut tässä kuussa jokaisessa startissa rahoilla. Tanella puolestaan juokseminen on takkuillut eikä ori ole ollut yhdessäkään startissa rahoilla. Vonkukin on saanut jalat alleen ja voittanut kaksi starttia 4-vuotiaana. Leo on ollut yhtä ailahteleva pässinpää kuin aikaisemminkin.

26.08.2015
Kaikki kolme meidän hevosta pääsivät Nuorten Sarjan -finaaliin, joten Sisse, Kinuski ja Herkku nähdään kilpailemassa 10 000 veuron ykköspalkinnosta.

18.08.2015
Kissi voitti ensimmäisen starttinsa, hyvä Kissi! Samoissa raveissa Leo yllätti ja voitti lähtönsä. Kannatti lähteä kaksikon kanssa.

09.08.2015
Talliin ostettiin uusi varsa, rautias lämminveriori Chocolate Bar Duán, joka muuttaa talliin vieroituksen jälkeen.

30.07.2015
Kissi ja Sisse suorittivat koelähdön hyväksytysti.

15.07.2015
Herkku oli hienosti Pikkupelmann-finaalissa neljäs ja ylitti kaikki odotukset. Kinuskin juoksunkulku samassa lähdössä meni täysin pieleen ja ruuna oli vasta seitsemäs. Kummatkin nelivuotiaat olivat kuitenkin hienoja ja herättävät odotuksia tulevasta.

03.07.2015
Talliin tuli uusi varsa, lämminveriori Rumble Jumble "Jumpe". Vonku läpäisi koelähdön ja Kissi ja Sisse suorittivat opetuslähdön hyväksytysti.

30.06.2015
Leijona laitettiin tauolle jalkavaivojen vuoksi. Kinuski ja Herkku ovat yhdessä pelleilleet ravikisoissa lapsellisuuttaan. Tane on hurjasti parantanut ennätystään ja Jätski voittosumma on jo yli 1 000 veuroa. Vonku on valmis koelähtöön. Talliin tuli kaksi uutta varsaa, lämminveritammat Hiss My Kiss "Kissi" ja Piece Of Cake "Sisse".

06.06.2015
Meloni jätti raviradat ja siirtyi jalostuskäyttöön. Leijonan kanssa yritetään löytää sopivat varusteet, jotta laukkailut loppuisivat. Taikasieni on parantanut vauhtejaan huomattavasti. Herkku aloitti raviuransa hienosti ylittämällä maaliviivan kakkosena.

15.05.2015
Melonin tulokset ovat olleet hyvin ailahtelevia, joten ori lopettaa varmaan pian raviuransa. Se sai vastikään arvonimen VRER-Ponivalio. Leijonan kanssa on yhä ongelmia ravin kanssa, kuten myös Tanella, joka on laukannut joka lähdössään. Lupaavasti uransa aloittanut Jätski on loppukauden tauolla ja saa lomailla ja valmistautua rauhassa 5-vuotiskauteen. Kinuski suoritti koelähdön hyväksytysti.

27.04.2015
Tane voitti Poniderbyn! Laukkaherkkyden takia ponin kanssa on ollut ongelmia kilpailuissa, mutta tällä kertaa juoksu meni juuri nappiin.

16.04.2015
Leijona aloitti raviuran täysin epäonnistuneella startilla, kun ori laukkasi starttiin lapsellisuuttaan. Tanen ura alkoi samanlaisella lapsellisuudella, kun eka startti meni hylkyyn. Melonia muutto vaivasi sen verran, että ravi katosi ja ori laitettiin pienelle tauolle.

06.03.2015
Talli saatiin valmiiksi.