Kilpailukalenteri       Arvokilpailut       VPY Sire Stakes       VPYSS-kalenteri       VPYSS-pistetilanne       Muuta

VPY Sire Stakes

VPY Sire Stakes koostuu raveissa juostavista lähdöistä, joissa kilpailevat suvulliset peitsarit kerryttävät menestymisellään pisteitä isäorilleen. Kaudet on jaettu neljään osaan, joista kukin kestää kolme kuukautta (poikkeuksena talvikausi), jonka aikana järjestetään kolmet VPY Sire Stakes -ravit tai VPY Sire Stakes pisteitä kerryttäviä peitsarilähtöjä normaalien ravien yhteydessä. VPY Sire Stakesin tarkoitus on selvittää, mitkä orit periyttävät kyvykkäimpiä, nopeimpia ja menestyneimpiä kilpapeitsareita. VPY:n isäorilista oli tunnetusti erittäin työläs ylläpitää, joten listan lakkautuksen jälkeen kehitettiin uusi ja vähemmän työläämpi versio isäorilistasta. Idea kehitettiin yhteistyössä Pokerin (Poker Pacersin omistaja) kanssa

Vuodesta 2016 lähtien VPY Sire Stakes -pisteitä jaetaan erikoislähdöissä enemmän kuin normaaleissa lähdöissä. Lisäksi normiravien lisäksi pisteitä jaetaan peitsaridivisioonafinaaleissa, jotka juostaan joka toinen kuukausi. Divisioonafinaaleissa pisteitä jaetaan erikoislähtöjen pisteytyksen mukaan.


Kaudet

Talvikausi (tammi-helmikuu)
Kevätkausi (maalis-toukokuu)
Kesäkausi (kesä-elokuu)
Syyskausi (syys-marraskuu)

Vuoden VPY Sire Stakes alkaa aina talvikaudella eli tammikuussa ja päättyy seuraavan vuoden syyskauden loputtua, eli marraskuussa. Joulukuussa lasketaan kaikkien kausien pisteet yhteen eikä tällöin enää voi kerätä pisteitä raveista.

Jokaisella kaudella järjestetään kolmissa raveissa mahdollisuus kerryttää VPY Sire Stakes pisteitä, jotka jakaantuvat niin, että kussakin kuukaudessa järjestetään yhdet pisteitä keryttävät ravit. Edellä mainitusta poikkeuksen muodostaa talvijakso, jossa pisteitä voi kerätä kaksissa eri raveissa yhden kuukauden aikana. Lisäksi peitsaridivisioonafinaaleissa jaetaan pisteitä. Kauden voittaa isäori, jonka jälkeläiset ovat keränneet eniten pisteitä kauden aikana, jolloin isäori voittaa tittelin, jotka ovat: Winter ---- Sire, Spring ---- Sire, Summer ---- Sire ja Autumn ---- Sire. Näissä ---- tarkoittaa vuotta, milloin titteli on saatu (esim. Winter 2013 Sire).

Kun kaikki jaksot on ajettu, lasketaan joulukuussa pisteet yhteen ja ori, jonka jälkeläiset ovat keränneet eniten pisteitä, saa tittelin Sire of the Year.


Pisteytys

Normaaleissa VPY Sire Stakes -pisteitä kerryttävissä lähdöissä pisteitä jaetaan seuraavasti:
1. 10p
2. 8p
3. 5p
4. 3p
5. 2p
6. 1p

Erikoislähdöissä eli arvokilpailuissa ja peitsaridivisioonafinaaleissa VPY Sire Stakes -pisteitä jaetaan seuraavasti:
1. 15p
2. 13p
3. 10p
4. 7p
5. 6p
6. 5p

Pisteitä jaetaan osallistujamäärän mukaan seuraavasti:
osallistujia 1-3 -> ei pisteitä
osallistujia 4-6 -> pisteitä kolmelle
osallistujia 7-8 -> pisteitä neljälle
osallistujia 9-10 -> pisteitä viidelle
osallistujia 11-16 -> pisteitä kuudelle


Säännöt

Järjestäminen

Kaksi vaihtoehtoa, miten voi järjestää:
    1. VPY Sire Stakes -ravit, joista kaikista lähdöistä kertyy pisteitä.
    2. Normaalien ravien yhteydessä, joissa on suunnattu lähtö/lähtöjä peitsareille. Kutsuun on merkittävä, mistä lähdöistä VPY Sire Stakes -pisteitä kertyy.
VPY Sire Stakes -pisteitä kertyy peitsaridivisioonafinaaleista erikoislähtöjen pisteytyksen mukaan.

Järjestäjät
Kuka tahansa voi järjestää VPY Sire Stakes -raveja/lähtöjä. Järjestämisvastuuta voi hakea VPY:ltä milloin tahansa vuoden aikana. VPY hakee järjestäjät, jos kukaan ei hae järjestämisvastuuta VPY:ltä.

Kilpailupäivä
Järjestäjä saa valita kilpailupäivän, kuitenkin niin, että VPY Sire Stakes -lähtöjä juostaan vain kerran kuussa. Edellä mainitusta poikkeuksena on helmikuu, jolloin lähtöjä järjestetään kaksissa raveissa, sekä joka toinen kuukausi juostavat peitsaridisivioonafinaalit.

Sarjat
Sarjoja (eritasoisille peitsareille suunnattuja lähtöjä) on oltava useampi, jotta mahdollisimman moni peitsari tasostaan riippumatta pääsee osallistumaan. Mahdollisuutena on kuitenkin järjestää myös kaikentasoisille avoin lähtö, joka jaetaan osallistujien perusteella ryhmiin. Matkan ja lähetystavan saa järjestäjä päättää kuten haluaa.

Osallistujamäärä
Lähtöihin otetaan rajaton määrä osallistujia, ja jos osallistujia tulee yli sallitun määrän (ryhmäajo 12 ja tasoitusajo 16), jaetaan lähtö ryhmiin osallistujien perusteella.

Ilmoittautumismuoto
Isäorin nimi on löydyttävä ilmoittautumismuodosta. Muuten järjestäjä saa käyttää mieluistaan ilmoittautumismuotoa.

Tulokset
Järjestäjä vastaa tuloksista. VPY ei tee tuloksia eikä vastaa niistä.

Osallistuminen VPY Sire Stakes -lähtöihin

Osallistuminen
Osallistuminen tapahtuu järjestäjän ilmoittautumismuotoa noudattaen järjestäjän haluamaa ilmoittautumistavalla (sähköposti, foorumilla keskusteluun vastaamalla tai muulla vastaavalla tavalla).

Kilpailuoikeus
Kilpailuoikeus on kaikilla peitsareilla, jotka ovat 2-12-vuotiaita. Vain suvulliset peitsarit kerryttävät pisteitä menestymisellään isäorilleen.
© 2011- VPY

Sähköposti: hessivr@gmail.com

Yhteistyössä: VRER & Virtuaaliravurit ja -peitsarit foorumi

Ota yhteyttä