Kasvatus       Kasvattajat       Sukulinjat       Suositellut jalostusoriit       Isäorilistat       VPY jalostusgaala

Kasvatus

Peitsareita on kasvatettu jo virtuaalisen ravimaailman syntymisestä lähtien, mutta suurimuotoinen peitsarien kasvattaminen alkoi vasta 2007 vuoden tietämillä, kun Noble Pacer Stud oli vakiinnuttanut asemansa peitsareiden kasvattajana ja tuonut Yhdysvalloista peitsareita jalostuskäyttöön. Noblea aikaisemmin Ionic oli toiminut suurimpana peitsareiden kasvattajana, mutta tällöin aika ei ollut valmis peitsareiden suurkasvattamiseen. Pari Ionicin peitsarilinjaa on säilynyt kuitenkin näihin päiviin saakka.

Virtuaalimaailman alkuvuosien peitsarit eivät ole erityisemmin säilyneet nykyaikaan - vain hyvin harvasta nykysuvusta löytyy 2003 kilpailleita peitsareita. Monet suvut ovat kuihtuneet ennen kuin pääsivät kukoistukseenkaan eikä pitkäsukuisia peitsareita ollut ennen kuin vasta 2013 - nyt 2014 4-polvisia peitsareita on joitakin kappaleita, mutta sukulinjat ovat ahtaat. Siitäkin huolimatta peitsarikasvatuksessa tarvitaan yhä paljon evm-sukuisia ja 1-polvisia peitsareita. Kuitenkin kärsivällisyydellä ja sinnikkyydellä saamme varmasti luotua oikeita peitsarilinjoja virtuaalimaailmaan, kunhan emme luovu tästä haastavasta tavoitteesta.

Vuodesta 2011 peitsarikasvatus on mennyt paljon eteenpäin, ja uusia sukulinjoja onkin saatu syntymään. Tällä hetkellä radalla näkee paljon suvultaan 1-2-polvisia peitsareita, vaikka sitä pidempisukuiset ovat yhä harvinaisia. Peitsarit kulkevat myös paljon kovempaa kuin ennen, sillä lähes kaikki uransa päättäneet peitsarit ovat alle p.10,0-aikaisia. Parhaimmat oriit ovat juosseet p.07,0-9-aikoja, ja tammaparhaimmistokin juoksee lähelle p.08,0-aikoja - jopa alle. Uusien arvokisojen myötä voittosummat ovat nousseet paljon. Vaikka vauhdit ovat koventuneet, ovat nykyajan peitsarit myös kestäviä - 80-120 starttia juosseita peitsareita löytyy useampi.

Peitsareita kasvattaessa on muistettava, että vaikka peitsarit ovat rodultaan amerikanravureita ja reaalimaailmassa Yhdysvalloissa ei ole epänormaalia, että amerikanravuri voi juosta ravi- ja peitsilähdöissä samaan aikaan sekä ravurin ja peitsarin voi keskenään astuttaa, virtuaalimassa on täysin omat peitsarilinjat eikä ravureita niihin mieluusti sekoiteta. Ravureiden ja peitsareiden sukujen sekoittaminen keskenään ei ole kuitenkaan kiellettyä, mutta virtuaalisessa ravimaailmassa on peitsariharrastajien keskuuteen tullut ajatus siitä, että ravurisuvut ja peitsarisuvut pidetään erillään.
© 2011- VPY

Sähköposti: hessivr@gmail.com

Yhteistyössä: VRER & Virtuaaliravurit ja -peitsarit foorumi

Ota yhteyttä